Vuohenjuusto-porkkanakroketti ja kurpitsakreemiä, pikkelöityä kurpitsaa sekä lehtikaalia

Print Recipe

Equipment

  • Pullo viiniä

Ingredients

  • 300 g Porkkanaa
  • 150 g Vuohenjuustoa
  • 1 pnt Kevätsipulia
  • 3 dl Applesiinimehua
  • 1 tl Hunajaa
  • ½ tl Suolaa
  • 1 oksa Tuoretta rosmariinia  
  • Pala chiliä
  • Pankojauhoa

Kurpitsakreemi

  • 1 pieni Butternut kurpitsa
  • 1 dl Creme fraiche
  • Suolaa
  • Hunajaa

Pikkelöity kurpitsa

  • 5 dl Vesi
  • 3 dl Sokeri
  • ½ dl Väkiviinaetikka

Instructions

  • Laita kattilaan rosmariini,  appelsiinimehu ja vettä kunnes porkkanatpeittyvät, keitä kypsäksi, kaada neste pois ja soseita sauvasekoittimella.Lisää juusto muruina ja soseuta. Mausta kevätsipulilla, chilillä, suolalla jahunajalla. Anna jäähtyä. Muotoile massasta palloja, jos se on liian pehmeää,lisää massaan pankojauhoja.
    Leivitä pallot vehnäjauholla, kananmunallajanoankojauholla tässä järjestyksessä. Uppopaista 3-4min
    Pese ja revi lehtikaali ja maustaoliiviöljyllä, suolalla ja valkoisella balsamicolla
  • Leikkaa kurpitsa pitkittäin ja asetauunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Paahda 180c kunnes kypsää. Kaavilusikalla ”lihat” lukuunottamatta siemeniä. Tehosekoita ja valuta esimkahvinsuodatinpaperissa ja jäähdytä. Lisää vatkattua cremefraichea ja maustasuolalla ja hunajalla.
  • Voit halutessasi ennen paahtamisen leikatakurpitsan varresta kuutioita ja kiehauttaa ne pikkeliliemessä: