Tutustu myös
Valkoviini
28,13 €
Valkoviini
20,13 €
Valkoviini
20,13 €
Valkoviini
18,13 €
11,06 €
Makea, sitruksinen, hunajainen, hedelmäinen.
Jälkiruokavalkoviinit ovat makeita viinejä, jotka on valmistettu ylikypsistä ja siksi erityisen makeista ja aromikkaista rypäleistä. Monesti rypäleitä on kuivattanut botrytis-jalohome, joka antaa viiniin hunajaista ja lääkemäistä aromia.
Voit löytää makeista jälkiruokaviineistä persikan, aprikoosin, sitrushedelmien ja hunajan aromeja. Jalohomeisissa jälkiruokaviineissä on lisäksi hienostunutta lääkemäisyyttä, raikasta hapokkuutta ja intensiivisen täyteläistä makeutta.
Jälkiruoan ja viinin yhdistämisen yleissääntö on, että viinin kannattaa olla astetta ruokaa makeampaa. Jälkiruokaviinit sopivat parhaiten tuoreen marjaisten, hedelmäisten ja kermaisten jälkiruokien seuraan.
Kokeile jälkiruokaviinien kanssa kermavanukkaita, valkosuklaamoussea, crèpes suzette -lettuja, macaron-leivoksia tai sinihomejuustoja.
Tarjoile makeat jälkiruokaviinit hyvin viilennettyinä, 8–10-asteisina. Huoneenlämpöinen pullo viilenee sopivaan lämpötilaan jääkaapissa vajaassa kolmessa tunnissa.
Tunnettuja jälkiruokaviinityyppejä ovat Sauternes, Tokaji, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese ja Eiswein.
Jalohomeiset jälkiruokaviinit kuuluvat kaikista kypsytyskestävimpiin viineihin. Monia niistä voi kellaroida jopa useita vuosikymmeniä.