Domaine La Croix Des Marchands Douceur D’Automne Gaillac 2017

11,06 

Makea, sitruksinen, hunajainen, hedelmäinen.

Domaine La Croix Des Marchands Douceur D’Automne Gaillac 2017

11,06 

Tuotetiedot
ALKOHOLI
12.5%
SOKERI
95.0 g/l
HAPOT
4.3 g/l
ENERGIA
110.0 kcal/100 ml
LITRAHINTA
29.49 EUR
PAKKAUS
pullo
SULJENTA
luonnonkorkki
VALMISTAJA
Dom. La Croix Des Marchands
TAVARANTOIMITTAJA
Muru Wines Oy
VALIKOIMA
tilausvalikoima
TUOTENUMERO
906554
Maku
MAKU

Jälkiruokavalkoviinit ovat makeita viinejä, jotka on valmistettu ylikypsistä ja siksi erityisen makeista ja aromikkaista rypäleistä. Monesti rypäleitä on kuivattanut botrytis-jalohome, joka antaa viiniin hunajaista ja lääkemäistä aromia.

Voit löytää makeista jälkiruokaviineistä persikan, aprikoosin, sitrushedelmien ja hunajan aromeja. Jalohomeisissa jälkiruokaviineissä on lisäksi hienostunutta lääkemäisyyttä, raikasta hapokkuutta ja intensiivisen täyteläistä makeutta.

KÄYTTÖVINKIT

Jälkiruoan ja viinin yhdistämisen yleissääntö on, että viinin kannattaa olla astetta ruokaa makeampaa. Jälkiruokaviinit sopivat parhaiten tuoreen marjaisten, hedelmäisten ja kermaisten jälkiruokien seuraan.

Kokeile jälkiruokaviinien kanssa kermavanukkaita, valkosuklaamoussea, crèpes suzette -lettuja, macaron-leivoksia tai sinihomejuustoja.

TARJOILU

Tarjoile makeat jälkiruokaviinit hyvin viilennettyinä, 8–10-asteisina. Huoneenlämpöinen pullo viilenee sopivaan lämpötilaan jääkaapissa vajaassa kolmessa tunnissa.

Tunnettuja jälkiruokaviinityyppejä ovat Sauternes, Tokaji, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese ja Eiswein.

Jalohomeiset jälkiruokaviinit kuuluvat kaikista kypsytyskestävimpiin viineihin. Monia niistä voi kellaroida jopa useita vuosikymmeniä.