Murun legendaarinen tryffelirisotto
Tryffelirisotto
Annoksia
4
annostaValmistusaika
10
minutesKeittoaika
12
minutesValmistus yhteensä
22
minutesAinekset
Shalottisipulia 2 kpl
Valkosipulia 1 kynsi
Timjamia 1 oksa
Carnaroli riisiä 3dl
Valkoviiniä 2dl
Kanalientä 1dl
Tryffeliä
Oliiviöljyä
Parmesan juustoa 1dl
Voita 40gr
Tryffelisuolaa
Tryffeliöljyä
Suolaa ja pippuria
Ohjeet
- Leikkaa shalotti sipuli ja valkosipuli pieneksi kuutioksi. Lämmitä kattilaa hieman ja lisää öljy,
timjamin oksa ja pilkotut shalotit ja valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää riisi ja kuulota matalalla
lämmöllä kunnes riisinjyvä muuttuu aavistuksen läpikuultavaksi. - Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää vähitellen kanalientä samalla kokoajan sekoittaen. Lisää suolaa
hieman, raasta tuoretta tryffeliä mikäli saatavilla (voi myös korvata tryffeli pyreellä jota
helpommin saatavilla). Noin 12 minuutissa liemen lisäämisen aloittamisesta riisi on lähes kypsä ja
voit aloittaa sen viimeistelyn. - Lisää parmesan juusto, normaalisuolaista voita ja tryffelisuolaa kokoajan sekoittaen. Siinä
vaiheessa kun risoton koostumus on halutun lainen niin ota kattila liedeltä lisää vähän tryffeli
öljyä, suolaa ja pippuria tarpeen mukaan ja annostele lautasille.
Raasta päälle tuoretta tryffeliä. - Lisää lautasille pari ruokalusikallista sieni consommea:
Herkkusieni 300g
Vesi 1000g
Suola
Vähäsuolainen soijakastike
Esilämmitä kattilaa. Lisää sienet ja vesi. Anna kiehua matalalla lämmöllä noin tunti.
Siivilöi sienet pois ja keitä lientä kasaan kunnes sitä on jäljellä noin 2dl.
Mausta suolalla ja soija kastikkeella. Tarjoa tryffelirisoton kanssa.
Suosittelemme näitä viinejä
Punaviini
24,29 €