Murun legendaarinen tryffelirisotto

 

Tryffelirisotto

Annoksia

4

annosta
Valmistusaika

10

minutes
Keittoaika

12

minutes
Valmistus yhteensä

22

minutes

Ainekset

  • Shalottisipulia     2 kpl

  • Valkosipulia                                               1 kynsi

  • Timjamia                                                   1 oksa

  • Carnaroli riisiä                                           3dl

  • Valkoviiniä                                                       2dl

  • Kanalientä                                                       1dl

  • Tryffeliä                                     

  • Oliiviöljyä

  • Parmesan juustoa 1dl

  • Voita                                           40gr

  • Tryffelisuolaa                                               

  • Tryffeliöljyä

  • Suolaa ja pippuria

Ohjeet

  • Leikkaa shalotti sipuli ja valkosipuli pieneksi kuutioksi. Lämmitä kattilaa hieman ja lisää öljy,
    timjamin oksa ja pilkotut shalotit ja valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää riisi ja kuulota matalalla
    lämmöllä kunnes riisinjyvä muuttuu aavistuksen läpikuultavaksi.
  • Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää vähitellen kanalientä samalla kokoajan sekoittaen. Lisää suolaa
    hieman, raasta tuoretta tryffeliä mikäli saatavilla (voi myös korvata tryffeli pyreellä jota
    helpommin saatavilla). Noin 12 minuutissa liemen lisäämisen aloittamisesta riisi on lähes kypsä ja
    voit aloittaa sen viimeistelyn.
  • Lisää parmesan juusto, normaalisuolaista voita ja tryffelisuolaa kokoajan sekoittaen. Siinä
    vaiheessa kun risoton koostumus on halutun lainen niin ota kattila liedeltä lisää vähän tryffeli
    öljyä, suolaa ja pippuria tarpeen mukaan ja annostele lautasille.
    Raasta päälle tuoretta tryffeliä.
  • Lisää lautasille pari ruokalusikallista sieni consommea:
    Herkkusieni 300g
    Vesi 1000g
    Suola
    Vähäsuolainen soijakastike
    Esilämmitä kattilaa. Lisää sienet ja vesi. Anna kiehua matalalla lämmöllä noin tunti.
    Siivilöi sienet pois ja keitä lientä kasaan kunnes sitä on jäljellä noin 2dl.
    Mausta suolalla ja soija kastikkeella. Tarjoa tryffelirisoton kanssa.

Suosittelemme näitä viinejä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *