Hirvi tournedo, tattipyree
4
annosta10
minutes8
minutes22
minutesAinekset
Hirven filee 400 gr
Amerikanpekonia 4 siivua
Timjamia 1 oksa
Voi 1dl
Suola, pippuri
- Tattipuree
Herkkutatteja 200gr
Shalottisipulli 1kpl
Valkosipuli 1kynsi
Timjamia 1oksa
Rosmariini 3-4 lehteä
Voi 100gr
Kerma 2dl
Konjakki 1rkl
Suola, pippuri
Ohjeet
- Leikkaa filee 4 yhtä suureen palaan. Rulla palat pekoniin yhdeltä laidalta. Paista pannussa kaunis
pinta molemmin puolin ja kypsennä uunissa siten että sisälämpö on noin 50 astetta. Anna vetäytyä
foliolla peitettynä noin 10 minuuttia. - Puhdista sienet huolella ja pilko noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Pilko myös sipuli,
valkosipuli, timjami ja rosmariini pieneksi. Lämmitä pannu lisää öljyä ja paista sieniä, sipuleita ja
yrttejä. Kun sienet alkavat saada hieman väriä niin lisää öljy ja jatka paistamista vielä muutama
minuutti. Lisää konjakki ja kiehauta alkoholi pois. Lisää kerma keitä hetki. Kaada kaikki pannusta
tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Suosittelemme näitä viinejä
Punaviini
Punaviini