Ravintola Murulle merkittävä kansainvälinen viinialan tunnustus

Maailman parhaat viiniravintolat luokitteleva Wine Spectator on noteerannut helsinkiläisen ravintola Murun Best of Award of Excellencen eli kahden viinilasin arvoiseksi.

Muru on ensimmäinen suomalaisravintola, jolle kansainvälinen Wine Spectator myöntää tunnustuksensa.

Chef de Sommelier Samuil Angelov iloitsee siitä, että murulaisten tekemä seitsemän vuoden työ ravintolan viinivalikoiman kehittämiseksi on tunnustettu nyt kansainvälisesti.

– Suomella on vahvaa osaamista, eikä meidän ravintoloissa ja viinivalikoimissa ole hävettävää, hän muistuttaa.

Murun listalta löytyy yli 500 viiniä, ja tunnustuksen saaminen edellyttää vähintään 350 viinin valikoimaa. Angelov on kirjoittanut yksityiskohtaisen kuvauksen viineistä ja viinialueista mustaan kirjaan, jota hän päivittää käsin.

Tällä hetkellä viinilistasta vastaavat Samuil Angelov ja Taneli Lehtonen, joka opiskelee ainoana Suomessa kansainvälisesti tunnustettua Master of Sommeliers -tutkintoa.

Murusta on Angelovin johdolla muotoutunut viini-instituutio, josta moni alalla arvostettu viiniasiantuntija on lähtöisin. Henkilöstö on osallistunut aktiivisesti alan kilpailuihin ja saanut näkyvyyttä menestyksellään.

Kolmatta viinilasia ei odotettavissa

Wine Spectator jakaa palkintoja kolmessa kategoriassa. Yhden viinilasin Award of Excellence, kahden viinilasin Best of Award of Excellence ja kolmen viinilasin Grand Award.

Muruun ei kuitenkaan ole odotettavissa uusia tunnustuksia Wine Spectatorilta, sillä kolmannen viinilasin saamisessa tulevat Angelovin mukaan varastotilojen seinät vastaan.

– Laajentuminen on fyysisesti mahdotonta, eikä muutto tule kysymykseen. Murun paikka on tässä, eikä sitä voi kopioida.

– Täällä on tosi hyvä fiilis, ravintolasta huokuu positiivisuus, ja niin sen pitää olla, hän jatkaa.

Angelov myöntää tuskailleensa tunnustuksen nimen kääntämistä ja istuvuutta suomen kieleen.

– Miten tuoda esille palkinnon merkitys kuitenkaan liikaa röyhistelemättä, sitä mietittiin jonkin aikaa, Angelov naurahtaa.

Mikä?

Vuosittain parhaimmat viiniravintolat huomioiva Wine Spectator

Tunnustuksen saavan ravintolan viinivalikoiman on oltava erityisen mielenkiintoinen ja sen on sovittava ravintolan tarjoamaan ruokaan ja vedottava laajasti viinituntijoihin.

Viinilistan on pidettävä sisällään vähintään 350 erilaista viiniä, eri viinintuotantoalueiden ja huipputuottajien ja/tai vuosikerta- sekä laatuluokiteltuja viiniä.

Esillepanon on oltava ensiluokkaista, ja tuottajista on löydyttävät tarkat tiedot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *